logo

Konwersja stopy sześciennej na suchy galon amerykański

Ogólnie rzecz biorąc, można spotkać dwa rodzaje wielkości fizycznych. Jedna to nieznane wielkości fizyczne, a druga to standardowa wielkość fizyczna. Dlatego w celu określenia wartości tych nieznanych wielkości przeprowadza się pomiar. Proces ten polega na porównaniu nieznanej wielkości ze znaną wielkością standardową i dlatego proces ten nazywany jest pomiarem. Wielkości te wyrażane są w jednostkach w ramach różnych systemów miar.

Poniższy artykuł dotyczy także jednostek wielkości fizycznych. W treści artykułu przedstawiono metodę przeliczania stóp sześciennych na galony suche jako jednostkę. Zawiera także wystarczającą liczbę problemów numerycznych wraz z ich rozwiązaniem, aby zrozumieć sposób przeliczania jednostek.



Stopa sześcienna

Stopa sześcienna jest zwyczajową jednostką objętości w USA. Urządzenie jest preferowane w Stanach Zjednoczonych i Wielkiej Brytanii. Stopę sześcienną stosuje się do obliczania objętości lub pojemności na podstawie długości, szerokości i wysokości. Używa stopy jako miary długości. Według jednostki przeliczeniowej 1 stopa sześcienna równa się 6,43 galona.

1 stopa sześcienna = 6,43 galona suchego paliwa

Galon suchy

Galon suchy to brytyjska miara objętości. Nie jest używany w standardowym systemie miar w Stanach Zjednoczonych. Jest to jednostka miary używana do pomiaru objętości sześcianu.



Jak przeliczyć stopy sześcienne na galony suche?

Odpowiedź:

Iterator Java dla mapy

Przeliczenia zwyczajowej jednostki amerykańskiej stopy sześciennej na jednostkę brytyjską suchego galona można dokonać za pomocą metody konwersji jednostek.

W tym miejscu należy określić standardowe wartości konwersji jednostki ze stopy sześciennej na galon suchy.



1 stopa sześcienna = 6,43 galona suchego paliwa

Tabela przeliczeniowa stopy sześciennej na galon suchy

Stopa sześcienna (ft3) Galon suchy
1 6.43
2 12.86
3 19.29
4 25.71
5 32,57
6 38,57
7 Cztery pięć
8 51,43
9 57,86
10 64,29

Przykładowe problemy

Pytanie 1: Zamień 2 stopy sześcienne na galony suche.

Rozwiązanie:

1 stopa sześcienna = 6,43 galona suchego

wilk kontra lis

Teraz,

2 stopy sześcienne = 2 × 6,43

2 stopy sześcienne = 12,86 galonów suchego paliwa

Pytanie 2: Zamień 20 stóp sześciennych na galony suchego paliwa.

Rozwiązanie:

1 stopa sześcienna = 6,43 galona suchego

Teraz,

20 stóp sześciennych = 20 × 6,43

20 stóp sześciennych = 128,6 galonów suchego paliwa

Pytanie 3: Zamień 25 stóp sześciennych na galony suche.

Rozwiązanie:

1 stopa sześcienna = 6,43 galona suchego

Java uzyskać aktualny czas

Teraz,

25 stóp sześciennych = 25 × 6,43

25 stóp sześciennych = 160,75 galonów suchego paliwa

Pytanie 4: Zamień 15 stóp sześciennych na galony suchego paliwa.

Rozwiązanie:

1 stopa sześcienna = 6,43 galona suchego

Teraz,

15 stóp sześciennych = 15 × 6,43

15 stóp sześciennych = 96,45 galonów suchego paliwa

Pytanie 5: Zamień 10 stóp sześciennych na galony suche.

Rozwiązanie:

1 stopa sześcienna = 6,43 galona suchego

Teraz,

10 stóp sześciennych = 10 × 6,43

10 stóp sześciennych = 64,3 galonów suchego paliwa

Pytanie 6: Zamień 12 stóp sześciennych na galony suche.

Rozwiązanie:

1 stopa sześcienna = 6,43 galona suchego

Teraz,

główna metoda Java

12 stóp sześciennych = 12 × 6,43

12 stóp sześciennych = 77,16 galonów suchego paliwa

Pytanie 7: Zamień 50 stóp sześciennych na galony suche.

Rozwiązanie:

1 stopa sześcienna = 6,43 galona suchego

Teraz,

50 stóp sześciennych = 50 × 6,43

50 stóp sześciennych = 321,5 galonów suchego paliwa

Pytanie 8: Zamień 4 stopy sześcienne na galony suche.

Rozwiązanie:

1 stopa sześcienna = 6,43 galona suchego

Teraz,

4 stopy sześcienne = 4 × 6,43

4 stopy sześcienne = 25,72 galonów suchego paliwa

Pytanie 9: Zamień 100 stóp sześciennych na galony suche.

Java in, aby podwoić

Rozwiązanie:

1 stopa sześcienna = 6,43 galona suchego

Teraz,

100 stóp sześciennych = 100 × 6,43

100 stóp sześciennych = 643 galony suchego materiału