logo

Quiz 50 najlepszych NFL – pytania i odpowiedzi

Przygotuj się na dobrą zabawę Quiz z NFL to wszystko o wielkich sztukach, sławnych gracze , szczyt zespoły i momenty zmieniające zasady gry piłka nożna historia. W tym quizie znajdziesz wszystko – od Super Bowl podkreśla rekordowe osiągnięcia, dzięki czemu jest idealna zarówno dla nowych, jak i zagorzałych fanów NFL entuzjaści.



Więc chwyć swoje golf , przygotuj swój umysł i przygotuj się do zagłębienia się w pytania dotyczące wszystkiego, co sprawia, że Narodowy Związek Piłki Nożnej ekscytujący. Niezależnie od tego, czy jesteś tu, aby sprawdzić swoją wiedzę, czy nauczyć się czegoś nowego, ten quiz to Twoja szansa, aby pokazać, ile wiesz o NFL .

Pytania i odpowiedzi dotyczące quizu NFL

Pytanie 1. Która drużyna wygrała pierwszy Super Bowl?

a.) Pakowacze Green Bay

b.) Szefowie Kansas City



c.) Dallas Cowboys

d.) New York Jets

Odpowiedź: a.) Pakowacze Green Bay



Pytanie 2. Kto jest rekordzistą pod względem największej liczby przyłożeń w karierze?

a.) Jerry'ego Rice'a

b.) Emmitta Smitha

c.) Randy Moss

d.) Tom Brady

Odpowiedź: a.) Jerry'ego Rice'a

Pytanie 3. Ile drużyn jest w NFL?

a.) 30

b.) 32

c.) 28

d.) 34

Odpowiedź: b.) 32

Pytanie 4. Kto ma najwięcej jardów w karierze?

a.) Barry Sanders

b.) Waltera Paytona

c.) Emmitta Smitha

d.) Adriana Petersona

Odpowiedź: c.) Emmitta Smitha

Pytanie 5. Która drużyna NFL nigdy nie wystąpiła w Super Bowl?

a.) Cleveland Browns

b.) Detroit Lions

c.) Jaguary z Jacksonville

d.) Wszystkie powyższe

Odpowiedź: d.) Wszystkie powyższe

Pytanie 6. Który zawodnik zdobył tytuły MVP NFL i MVP Super Bowl w tym samym sezonie?

a.) Patrick Mahomes

b.) Tom Brady

c.) Kurta Warnera

d.) Peyton Manning

Odpowiedź: a.) Patrick Mahomes

Pytanie 7. Kto był pierwszym głównym trenerem Afroamerykanów, który wygrał Super Bowl?

a.) Tony’ego Dungy’ego

b.) Mike Tomlin

c.) Kocha Smitha

d.) Dennis Green

Odpowiedź: a.) Tony’ego Dungy’ego

Pytanie 8. Zespół z którego miasta znany jest jako The Bills?

a.) Bawół

b.) Baltimore

c.) Bostonie

d.) Birmingham

Odpowiedź: a.) Bawół

Pytanie 9. Kto jest jedynym defensywnym zawodnikiem, który zdobył nagrodę MVP NFL?

a.) Reggie White

b.) Lawrence Taylor

c.) Raya Lewisa

d.) J.J. Wat

Odpowiedź: b.) Lawrence Taylor

Pytanie 10. Jak nazywa się wybór w drafcie NFL, który jest wybierany jako ostatni?

a.) Ostatnie połączenie

b.) Ostateczny wybór

c.) Pan Nieistotny

d.) Ultimatum

Odpowiedź: c.) Pan Nieistotny

obudowa przełącznika Java

Pytanie 11. Która drużyna NFL ma najwięcej osób wprowadzonych do Hall of Fame?

a.) Niedźwiedzie Chicagowskie

b.) Pakowacze Green Bay

c.) Pittsburgh Steelers

d.) Dallas Cowboys

Odpowiedź: a.) Niedźwiedzie Chicagowskie

Pytanie 12. Kto jest najmłodszym rozgrywającym, który wygrał Super Bowl?

a.) Bena Roethlisbergera

b.) Tom Brady

c.) Patrick Mahomes

d.) Russella Wilsona

Odpowiedź: a.) Bena Roethlisbergera

Pytanie 13. W jakim zespole Joe Montana zakończył karierę w NFL?

a.) San Francisco 49ers

b.) Szefowie Kansas City

c.) Denver Broncos

d.) Delfiny z Miami

Odpowiedź: b.) Szefowie Kansas City

Pytanie 14. Który zespół przeniósł się do Las Vegas od sezonu 2020?

a.) Najeźdźcy

b.) Ładowarki

c.) Barany

d.) Kardynałowie

Odpowiedź: a.) Najeźdźcy

Pytanie 15. Kto był pierwszym zawodnikiem w historii NFL, który w sezonie rzucił na odległość ponad 5000 jardów?

a.) Peytona Manninga

b.) Dan Marino

c.) Drew Brees

d.) Tom Brady

Odpowiedź: b.) Dan Marino

Pytanie 16. Ile drużyn bierze udział w play-offach NFL według najnowszego dodatku?

a.) 12

b.) 14

c.) 16

d.) 18

Odpowiedź: b.) 14

Pytanie 17. Która drużyna przegrała najwięcej Super Bowl?

a.) Denver Broncos

b.) Patrioci Nowej Anglii

c.) Buffalo Bills

d.) Wikingowie z Minnesoty

Odpowiedź: a.) Denver Broncos

Pytanie 18. Na jakiej pozycji grał legendarny zawodnik Jerry Rice?

a.) Bieganie z powrotem

b.) Szeroki odbiornik

c.) Rozgrywający

d.) Ciasny koniec

Odpowiedź: b.) Szeroki odbiornik

Pytanie 19. Kto został pierwszym jednomyślnym MVP w historii NFL?

a.) Aaron Rodgers

b.) Tom Brady

Java jest instancją

c.) Lamara Jacksona

d.) Peyton Manning

Odpowiedź: c.) Lamara Jacksona

Q20. Drużyna którego miasta znana jest jako Tytani?

a.) Tennessee

b.) Zatoka Tampa

c.) Teksas

d.) Toledo

Odpowiedź: a.) Tennessee

Pytanie 21. W którym roku zakończyła się fuzja AFL-NFL?

a.) 1960

b.) 1966

c.) 1970

d.) 1976

Odpowiedź: c.) 1970

Pytanie 22. Do kogo należy rekord najdłuższego gola z gry w historii NFL?

a.) Matt Prater

b.) Justin Tucker

c.) Adam Vinatieri

d.) Jasona Elama

Odpowiedź: b.) Justin Tucker

Pytanie 23. Który zespół znany jest z Niepokalanego Przyjęcia?

a.) Pittsburgh Steelers

b.) Dallas Cowboys

c.) San Francisco 49ers

d.) Patrioci Nowej Anglii

Odpowiedź: a.) Pittsburgh Steelers

Pytanie 24. Kto był pierwszym graczem, który rzucił się na 100 przyłożeń?

a.) Emmitta Smitha

b.) Jim Brown

c.) Barry Sanders

d.) LaDainian Tomlinson

Odpowiedź: d.) LaDainian Tomlinson

Pytanie 25. Fani której drużyny NFL są znani jako 12-ty człowiek?

a.) Seattle Seahawks

b.) Pakowacze Green Bay

c.) Buffalo Bills

d.) Szefowie Kansas City

Odpowiedź: a.) Seattle Seahawks

Pytanie 26. Jaka jest największa liczba punktów zdobytych przez jedną drużynę w meczu Super Bowl?

a.) 55

b.) 49

c.) 62

d.) 59

Odpowiedź: a.) 55

Pytanie 27. Kto ma najwięcej przyjęć w karierze w NFL?

a.) Randy Moss

b.) Terrell Owens

c.) Jerry Rice

d.) Cris Carter

Odpowiedź: c.) Jerry Rice

Pytanie 28. Który obrońca zdobył Trofeum Heismana w 1997 roku?

a.) Charlesa Woodsona

b.) Reggie Bush

c.) Desmond Howard

d.) Cam Newton

Odpowiedź: a.) Charlesa Woodsona

Pytanie 29. Która drużyna wygrała trzy Super Bowl w latach 90.?

a.) San Francisco 49ers

b.) Dallas Cowboys

c.) Denver Broncos

d.) Patrioci Nowej Anglii

Odpowiedź: b.) Dallas Cowboys

Q30. W którym roku rozegrano pierwszy Super Bowl?

a.) 1960

b.) 1967

c.) 1971

d.) 1976

Odpowiedź: b.) 1967

Pytanie 31. Kto jest jedynym trenerem, który zdobył zarówno mistrzostwo NCAA w piłce nożnej, jak i Super Bowl?

a.) Bill Belichick

b.) Jimmy Johnson

c.) Pete Carroll

d.) Barry Switzer

Odpowiedź: c.) Pete Carroll

Pytanie 32. Który zawodnik NFL był znany jako The Refrigerator?

a.) Williama Perry’ego

b.) Lodówka Jones

c.) Mike Ditka

d.) Jerome Bettis

Odpowiedź: a.) Williama Perry’ego

Pytanie 33. W jakim zespole Brett Favre zakończył karierę w NFL?

a.) Pakowacze Green Bay

b.) New York Jets

c.) Wikingowie z Minnesoty

d.) Atlanta Falcons

Odpowiedź: c.) Wikingowie z Minnesoty

Pytanie 34. Która drużyna NFL ma logo kasku tylko po jednej stronie kasku?

a.) Pittsburgh Steelers

b.) Dallas Cowboys

c.) Cleveland Browns

d.) Orły Filadelfii

Odpowiedź: a.) Pittsburgh Steelers

Pytanie 35. Kto jest rekordzistą NFL w większości meczów z rzędu z co najmniej jednym podaniem przyłożenia?

a.) Peytona Manninga

b.) Drew Brees

c.) Tom Brady

d.) Bretta Favre’a

Odpowiedź: b.) Drew Brees

Pytanie 36. Która drużyna wygrała pierwszy w historii mecz NFL rozegrany w Londynie?

a.) Giganci z Nowego Jorku

b.) Delfiny z Miami

c.) Patrioci Nowej Anglii

d.) Jaguary z Jacksonville

Odpowiedź: a.) Giganci z Nowego Jorku

Pytanie 37. Ilu zwycięzców Heisman Trophy zostało wprowadzonych do Galerii sław Pro Football?

a.) 8

b.) 10

c.) 12

d.) 9

Odpowiedź: b.) 10

Pytanie 38. Który zespół jako ostatni zmienił nazwę?

a.) Dowódcy Waszyngtonu (dawniej Redskins)

b.) Cleveland Browns

c.) Ładowarki z San Diego (do ładowarek z Los Angeles)

d.) Oakland Raiders (do Las Vegas Raiders)

Odpowiedź: a.) Dowódcy Waszyngtonu (dawniej Redskins)

Pytanie 39. Kto był najstarszym zawodnikiem, który kiedykolwiek grał w NFL?

a.) Adam Vinatieri

b.) George Blanda

c.) Bretta Favre’a

d.) Tom Brady

Odpowiedź: b.) George Blanda

P40. Która drużyna NFL wygrała Ice Bowl?

a.) Pakowacze Green Bay

b.) Dallas Cowboys

c.) Patrioci Nowej Anglii

d.) Pittsburgh Steelers

Odpowiedź: a.) Pakowacze Green Bay

Pytanie 41. Który gracz ma najwięcej pierścieni Super Bowl jako zawodnik?

a.) Tom Brady

b.) Charlesa Haleya

c.) Joe Montana

d.) Terry'ego Bradshawa

Odpowiedź: a.) Tom Brady

Pytanie 42. W jakim zespole legendarny rozgrywający Joe Namath zakończył karierę w NFL?

a.) New York Jets

b.) Los Angeles Rams

c.) Delfiny z Miami

d.) San Francisco 49ers

Odpowiedź: b.) Los Angeles Rams

Pytanie 43. Kto był pierwszym graczem w historii NFL, który jednomyślnie został wybrany MVP?

a.) Tom Brady

b.) Peytona Manninga

c.) Lamara Jacksona

d.) Aaron Rodgers

Odpowiedź: a.) Tom Brady

Pytanie 44. Która franczyza NFL jest najstarszą nieprzerwaną, jednonazwową i obejmującą jedno miasto franczyzą we wszystkich profesjonalnych sportach amerykańskich?

a.) Niedźwiedzie Chicagowskie

b.) Pakowacze Green Bay

c.) Kardynałowie z Arizony

d.) New York Giants

Odpowiedź: c.) Kardynałowie z Arizony

Pytanie 45. W którym roku liga NFL wprowadziła funkcję natychmiastowej powtórki podczas sędziowania?

a.) 1986

b.) 1992

c.) 2001

d.) 1978

Odpowiedź: a.) 1986

Pytanie 46. Kto był pierwszym afroamerykańskim rozgrywającym, który wygrał Super Bowl?

a.) Russella Wilsona

b.) Douga Williamsa

c.) Patrick Mahomes

d.) Cam Newton

Odpowiedź: b.) Douga Williamsa

Pytanie 47. Jaki zespół wybrał Jerry'ego Rice'a?

a.) San Francisco 49ers

b.) Dallas Cowboys

c.) Najeźdźcy z Oakland

d.) Pakowacze Green Bay

Odpowiedź: a.) San Francisco 49ers

Pytanie 48. Oryginalna nazwa której drużyny NFL brzmiała New York Titans?

a.) New York Jets

b.) New York Giants

c.) Buffalo Bills

d.) Delfiny z Miami

Odpowiedź: a.) New York Jets

Pytanie 49. Kto był pierwszym obrońcą, który został wybrany jako pierwszy w drafcie do NFL?

a.) Bubba Smith

b.) Bruce'a Smitha

c.) Mario Williamsa

d.) Courtney Brown

Odpowiedź: a.) Bubba Smith

Q50. Która drużyna NFL jako ostatnia zintegrowała się i miała w swoim składzie Afroamerykanina?

a.) Washington Redskins

b.) Pakowacze Green Bay

c.) Niedźwiedzie z Chicago

d.) Detroit Lions

Java ma następną

Odpowiedź: a.) Washington Redskins

Gratulujemy ukończenia naszego Quiz z ciekawostkami NFL! Niezależnie od tego, czy z łatwością poradziłeś sobie z każdym pytaniem, czy po drodze stałeś przed kilkoma trudnymi zagraniami, mamy nadzieję, że to doświadczenie pogłębiło Twoje uznanie dla tego sportu i jego bogatej historii. Od legend, które utorowały drogę, po obecne gwiazdy trafiające na pierwsze strony gazet, Narodowej Ligi Piłki Nożnej jest świadectwem talentu, pracy zespołowej i wytrwałości.

Mamy nadzieję, że sprawdzanie swojej wiedzy sprawiło Ci tyle samo przyjemności, co nam tworzenie tego quizu. Pamiętaj, że każda odpowiedź na pytanie, czy jest dobra, czy zła, to krok bliżej do zostania prawdziwym miłośnikiem NFL.